Školovanje Internih Auditora za izgradnju sistema upravljanja kvalitetom prema zahtjevu standarda EN ISO 19011:2002/2011 je izvršeno za interne auditore u  HE na Neretvi.

Teorijsko upoznavanje su izvršili Sead Jahić Lead Auditor (BiH) , Igor Miličević Lead Auditor i Lead Tutor (Hrvatska)te  zaposlenici i vanjski saradnici IDEA-Co.

U HE Na Neretvi je izgrađen Integrirani sistem upravljanja kvalitetom prema zahtjevima normi EN ISO 9001:2008 i EN ISO 14001:2004 Auditori su kroz teorijska tumačenja i praktične vježbe trenirali vještinu utvrđivanja koliko je sistem primjeren svrsi organizacije i da li postoje prilike za poboljšanje. Kombinacijom teorijskiog predstavljanja zahtjeva i interaktivnih vježbi seminar je bio koristan i ugodan. Finale i validacija rezultata su ostvareni podjelom u četiri auditorske grupe te izvršenom auditiranju na terenu u OBJEKTIMA-  HE na Neretvi.

Praktični dio školovanja
Prezentiranje dokumentacije za auditiranje; Priprema za auditiranje po grupama uz korištenje dokumentacije učesnika seminara; Provođenje audita uz mentorstvo kompetentnih auditora (predavača).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *